Vaccinarea cu unul dintre cele trei vaccinuri anti-Covid a fost întreruptă într-o țară europeană.

Încă o țară din UE a demarat vaccinarea cu cea de-a treia doză anti-Covid

Republica Cehă a început o campanie de vaccinare de o lună cu trei doze de vaccin anti-COVID-19, această doză de consolidare fiind disponibilă pentru oricine a primit cea mai recentă doză de vaccin în luna precedentă. Toți cei care erau eligibili pentru a treia doză au primit un mesaj de notificare, peste 8.000 dintre acestea fiind trimise în fiecare lună.

Ministerul Sănătății a recomandat testarea a trei zeci de persoane cu vârsta peste 60 de ani, care se încadrează în categoriile de risc și lucrători din industria medicală sau de îngrijire. Pentru oricine altcineva, decizia revine fiecăruia, a declarat Adam Vojtech, minister al sănătății.

Toți cei care erau eligibili pentru a treia doză au primit un mesaj de notificare, peste 8.000 dintre acestea fiind trimise în fiecare lună. Autoritățile estimează că un milion de persoane vor fi vaccinate cu trei doze până la sfârșitul anului. În oricare dintre centrele de vaccinare, nu este nevoie să vă înregistrați din timp.

Vaccinurile Pfizer / BioNTech și Moderna vor fi utilizate în această campanie de consolidare a imunizării COVID-19 din Republica Cehă.

Până în prezent, aproximativ 5,9 milioane de persoane din această țară au fost vaccinate cu întregul vaccin, reprezentând mai mult de jumătate din populația de 10,7 milioane de persoane.

Italia a început, de asemenea, să administreze cele trei doze de vaccin anti-COVID-19 pentru prima dată în această lună.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) investighează acum posibilitatea administrării a trei doze de vaccin anti-COVID-19. Cu toate acestea, în lumina răspândirii celor mai contagioase variante Delta ale coronavirusului, un număr tot mai mare de state membre UE au decis să ofere aceste doze grupurilor vulnerabile fără a aștepta rezultatele EMA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *