USR-PLUS îl sfătuiește pe CCR să organizeze o întâlnire mai timpurie cu privire la moțiunea de cenzură pentru a debloca crizele politice.

USR-PLUS cere CCR să dezbată mai devreme sesizarea privind moțiunea de cenzură, pentru deblocarea crizei politice

Curții Constituționale sunt oferite de USR-PLUS pentru a oferi o evaluare mai rapidă a unei mișcări de cenzură.

USR PLUS a trimis Președintelui Curții Constituționale, Valer Dorneanu, o cerere oficială pentru o preschimbare a termenului convenit pentru dezbaterea problemei cenzurii, „astfel încât o decizie să fie luată rapid și fără a provoca întârzieri nejustificate”, un informat, luni, formațiunea politică ..

”Blaturile din Parlament obliterează un drept constituțional al senatorilor și reprezentanților numai dacă actualul președinte este ținut în funcție până după Congresul PNL. Solicităm Curții Constituționale să nu se implice în această asasinare a democrației și să reînceapă deliberări cu privire la moțiunea de cenzură în termenul stabilit în comunicat.

”Am solicitat Curții Constituționale să se pronunțe asupra declarației de necesitate constituțională a Guvernului României. Articolul 113 din Constituție prevede fără echivoc că o moțiune trebuie dezbătută și votată în termen de trei zile de la publicare. Luați în considerare faptul că termenul limită de 28 septembrie este departe și că documentul legal care reglementează cenzurile este, prin urmare, depășit. Drept urmare, am solicitat ca aceste date să fie amânate cât mai curând posibil ”, a declarat Anca Dragu, președintele Senatului.

Ceremonia are loc în contextul deciziei CCR de a organiza o ședință de deputație cu privire la existența unei dispute juridice între Executiv și Legislativ cu privire la moțiunile de cenzură din 28 septembrie, după ședința programată a PNL din 25 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *