“URSUL BAAA!” țipă RO-Alert la ISU Brașov.

Mesaj RO-Alert halucinant la ISU Brașov: "URSUL BAAA!"

ISU Brașov are o versiune halucinantă care anunță prezența unui animal periculos pe stradă.

Ursul, Ursul, Ursul, Ursul, Ursul, Ur S-a atras atenția asupra prezenței unui urs pe strada Stejaris. Animalul este considerat periculos. Nu încercați să vă numiți la el sau să-l hrăniți. Dacă nu este absolut necesar, evitați călătoriile în regiune. Într-un mesaj transmis de autoritățile brașovene, este menționat ISU Brașov.

ISU Brașov are o versiune halucinantă care anunță prezența unui animal periculos pe stradă.

Mii de brașoveni au rămas uimiți de mesajul Ro-Alert pe care l-au primit de la ISU Brașov luni seara.

Dacă vă aflați în compania unui urs, iată câteva sfaturi importante de reținut.
Ovidiu Ionescu, decanul Facultății de Silvicultură din Brașov, an oferit a list de sfaturi pentru aficionados de drumeții montane, sfaturi ce le-ar putea salva viața în cazul în care dau în nas cu ursul.

Instinctul este să fugi de îndată ce vezi ursul, totuși aceasta este cea mai periculoasă greeala. Nu veți putea face mișcare mai mult de o oră dacă aveți o reacție alergică severă. Ca rezultat, am văzut ursul, te opresti și te retragi incet, cu fata spre animal, pe același tren ca și tine.
Când vezi Ursul, nu vezi fluieri, tipuri sau galagie. Drept urmare, este posibil ca el să devină mai agitat și mai tensionat și să decidă să ia măsuri. Când sunteți pe poteca de munte, zgomotul (fluier, petarde, clopot etc.) este folosit pentru a avertiza ursul cu privire la faptul că sunteți în pericol și pentru a da animalului timp să fugă.

Este esențial să nu vă încurcați în liniste pe trenul munte sau prin padure. Dacă ești cu cineva, pregătește-te să cânți la tobe; dacă ești singur, fluieri, cântă. Chiar dacă are o „nas fin”, ursul este incapabil să distingă mirosul atunci când vantul îl bate. Dacă întâlnirea cu urs-om este grăbită, fără suficient timp pentru recuperarea animalului, este posibil să se încerce să atace dacă este luat prin surprindere.

Există spray-uri anti-urină, dar trebuie să aibă o capacitate mare pentru a fi eficiente; jetul cu substanța iritantă trebuie să ajungă la o distanță de cel puțin 10 metri. De fapt, nu pune în pericol animalul; provoacă doar iritabilitate în sistemul respirator și determină fugirea ursului. Dacă nu alergi după activarea spray-ului, vei putea să-ți găsești drumul înapoi la același traseu pe care ai intrat, cu același animal. Nu mă mai duc înapoi.

Petardele pot fi eficiente, dar nu tot timpul. Ursii au început să asocieze zgomotul produs de petarde cu vanatoarea, nemaifiind asociat cu un pericol iminent și posibilitatea de a nu muri.
Acordați o atenție deosebită copacilor adormiți din pădure, în special celor cu scoase de la sol. Acesta este locul în care urs masculi aleg să-și facă barlogul. Femelele care au pus mâna pe isi fac adaposturi care sunt mai complexe și ferite, punându-le într-o legătură.

Nu veți fi poziționat între mama urnei și mama urnei. Femela va crede că încercați să o jefuiți și va deveni destul de agresivă. Dacă vedeți un arici, acționați la fel cum ați face dacă ați întâlni un arici adult. Este posibil să suferiți de un caz de periculoză. Puii Ursi sunt întotdeauna însoțiți de mama lor. Chiar dacă nu ați văzut-o de la prima dată, ea este, fără îndoială, aproape și ar trebui să fiți în căutarea unui atac.
Ursii nu se joacă! Când vedeți un urs care își bate coada și „se prăbușește” peste iarbă, știți că este la atac, iar intențiile sale nu sunt prietenoase.

Nu veți putea găsi nimic de mâncare, nu veți putea uita de ele și nu veți putea rezista să le faceți fotografii. Deoarece mâncarea este belsug, femelele ur-urilor au început să danseze de mai multe ori pe zi. Drept urmare, doar pentru că vezi doi pui într-un câmp nu înseamnă că sunt singurii din jur. Singurul gest salvator este sa va retrageti incet neaparat pe acelasi drum pe care ati venit si sa nu interacitate cu ursuletii in nici un caz. Orice acțiune sau mișcare care vizează arici ar putea fi văzută de mamă ca o amenințare, determinând un atac.
Ursul omoara, ursul nu zgarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *