Timpul zboară în timp ce te distrezi. Scumpirea gazelor va fi urmată de o iarnă grea și de o creștere a cotațiilor la bara de titlu.

Ne așteaptă vremuri grele. Scumpirea gazelor va fi urmată de o iarnă geroasă și de o creștere a cotațiilor la barilul de țiței

Creșterea prețurilor gazelor naturale la scară mondială, precum și o iarnă mai rece în Europa și Asia, ar putea duce la o creștere a cererii de benzină.

Drept urmare, potrivit Agerpres, prețul țițeiului Brent ar putea ajunge la 80 de dolari în al patrulea trimestru al anului 2021, așa cum a avertizat analiștii Goldman Sachs.

La scară globală, creșterea prețurilor la energie și combustibili a stârnit temeri că prețurile la energie vor crește iarna, ceea ce ar putea duce la o penurie de aprovizionare.

O iarnă mai rece ar putea duce la o creștere a cererii de benzină, cu 900.000 de barili pe zi (bpd). “Creșterea ofertei mondiale de priviri va avea un impact asupra pieței combustibililor în timpul iernii”, prezic analiștii.

Pentru o cotare Brent de peste 80 de dolari, prețurile spot la hub-ul TTF din Olanda ar trebui să depășească 23,5 dolari pentru un milion de BTU (echivalent termal de 2,83 metri acoperiți de lumină naturală – n.r.). În prezent, prețul per mmBtu este de 24 de dolari.

Luni, cotația barilului de țițe Brent a crescut to 74,29 dolari.

Prețurile pentru spoturile din hub-ul TTF din Olanda s-au triplat de la începutul anului, atingând un nou maxim. Creșterea prețurilor la energie a determinat creșterea costurilor energiei electrice în Europa la cel mai înalt nivel din ultimii ani și este puțin probabil ca situația să se schimbe până la sfârșitul anului, implicând costuri mai mari de iarnă pentru consumatori. AGERPRES / (AS – Mihaela Dicu, Mariana Ni, Mihaela Dicu, Mariana Ni, Mariana Ni, Mariana Ni, Mariana Ni, Mariana Ni, Mariana Ni, Marian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *