S-AU TERMINAȚI LOCAȚII PENTRU PACIENTI COVIDI! Care spital din țară a făcut ANUN teribil?

S-au TERMINAT locurile pentru pacienţii COVID! Ce spital din țară a făcut teribilul ANUNȚ

Nu mai sunt deschideri la Secția de Boli Infecțioase a Pitalului Iudețean de Urgență Slatina sau Terapia Intensivă COVID-19. Soluția autorităților este de a trimite orice viitoare cazuri de coronavirus la Spitalul Municipal Caracal.

Spitalul Slatina a fost deja afectat de a patra pandemie de coronavirus, dar, potrivit medicului Florin Popa, diferența față de focarele anterioare este că formele actuale ale bolii sunt ușoare până la severe. Cel mai mare spital din Slatina nu mai are spațiu pentru pacienții cu COVID, atât Secția Boli Infecțioase, cât și Terapia Intensivă fiind pline.

„Există o diferență semnificativă între valorile trei și patru. Dacă am putea vorbi despre o mulțime de cazuri cu ușoare sau forme asimptomatice în trecut, putem vorbi acum despre o mulțime de cazuri cu medii de boală sau forme severe. „Toate locurile de Boli Infecțioase și de Terapie Intensivă COVID sunt ocupate”, a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt la centrul medical Slatina.

Soluția găsită de autorități pentru un număr mare de pacienți este mutarea viitoarelor cazuri în Spitalul Municipal Caracal, unde vor fi tratate doar cazurile COVID. Deja, un spital din capătul sudic al județului, a trimis pacienți non-COVID la alte facilități medicale.

„În acest moment, numai COVID este tratat la Spitalul Caracal. Cu alte cuvinte, pacienții non-COVID au fost fie externați, fie trimiși la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru tratament suplimentar. Este necesar ca dânșii să comunice numărul de locuri disponibile în toate compartimentele și secțiunile din Spitalul Municipal Caracal. „Analizați o posibilă creștere a numărului de paturi COVID, precum și în Slatina”, a declarat reprezentantul SJU Slatina.

Medic Florin Popa a spus că singura modalitate de prevenire a pandemiilor este vaccinarea.

„Sunt cadre medicale sau pacienți, internați, care au fost vaccinați complet cu schema de vaccinare. Doar două din cele 40 de persoane admise la Secția Boli Infecțioase în această dimineață au fost vaccinate. Continuați menționând că vaccinarea este cel mai bun mod de a scăpa de acest parazit. Iar cei care au fost vaccinați și în prezent sunt închiși au un fel de boală moderată ”, spune medicul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *