PUTERII LEGILE | Ludovic Orban: „Nu am avut niciodată probleme, niciun fel de joc”. Trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informații ”

LEGILE PUTERII | Ludovic Orban: „Nu am fost în nicio sufragerie, la niciun joc. Trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informații”

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat luna trecută, într-un interviu exclusiv cu Realitatea PLUS, că trebuie să existe o supraveghere civilă asupra serviciilor de informare. El a clarificat că nu a fost implicat în „niciun fel de conspirație”, referindu-se la dezvăluirile lui Liviu Dragnea, care au fost făcute publice pentru prima dată într-un studio TV, pe Realitatea PLUS.

Când a fost întrebat dacă se afla într-o dezbatere cu o figură paralelă, Ludovic Orban a spus: „Nu am mai folosit niciodată o sintagmă de acest gen și nu sunt expert în ea”. Există un singur stat care are instituții, o arhitectură distinctă și acționează în interes public. Nu am fost niciodată într-o sufragerie sau am jucat un joc. Există, fără îndoială, servicii de informare disponibile. Avem o legislație care nu funcționează. Este necesar să aveți un control civic asupra serviciilor de informare pentru a evita pătrunderea în structurile democratice, cum ar fi partidele, guvernele și legislativele.

Controlul civil trebuie îmbunătățit. Această supraveghere ar trebui efectuată la nivelul comisiilor legislative, așa cum este și în statele democratice.

De-a lungul timpului, s-au discutat despre implicări care nu sunt tipice. Evident, se lucrează pentru îmbunătățirea sistemului juridic și este un pachet mare ”, a declarat Ludovic Orban pentru Realitatea PLUS.

„Există o colaborare constituțională în care sunt implicat. În primul rând, trebuie să fiu informat, deși nu am participat încă la niciun joc de putere. Nu am vorbit cu domnul Pahonțu de mult timp de când nu sunt sigur când și fac parte doar din echipa SPP.

Dacă sunt sincer, nu sunt sigur ce voi spune. Seviciile au capacitatea de a-i influența pe ceilalți. Nu am motive să cred că unul dintre ofițeri a vorbit cu X-ulescu. Am fost întotdeauna o persoană civilizată care crede în votul oamenilor. „Colaborăm instituțional și beneficiem de informații”, a adăugat Orban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *