PSD se opune introducerii certificatelor verzi și solicită modificări legislative în Congres.

PSD contestă introducerea certificatului verde și cere modificarea legii în Parlament

PSD contestă Hotărârea de Guvern prin care este introdus certificatul verde. Deputatul Alexandru Rafila a declarat că nu există recomandări ale Uniunii Europene referitoare la copiii cu vârsta sub 12 ani, potrivit Realitatea Plus.

Copiii cu vârsta sub 12 ani trebuie să treacă un certificat verde sau un test, potrivit deputatului PSD.

”Din punct de vedere practic, nu este posibil să testăm milioane de copii. Pentru a putea înțelege despre ce vorbesc, vă voi da un exemplu practic. Într-o familie în care ambii părinți sunt vaccinați, au un certificat verde și doresc să-și ducă copilul la un muzeu, la un film sau la un spectacol de teatru, acest lucru este posibil numai dacă copilul a fost testat.

Deoarece există aproximativ două milioane de copii în această situație, vom putea testa trei ori pe săptămână, ceea ce înseamnă că vom avea nevoie de 5-6 milioane de teste în fiecare săptămână. Acești copii nu trebuie să fie testați dacă sunt alături de părinți care sunt vaccinați dintr-o țară din zona galbenă sau roșie, potrivit Rafila.

În prezent, Hotărârea cere copiilor cu vârsta peste șase ani să prezinte actul. Cel puțin, PSD vrea ca guvernul să vină în Parlament cu un proiect de lege pentru a-l schimba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *