PSD reintroduces “sperietoarea” cenzura movements. When is it possible for Ciolacu’s game to take a decisive turn?

PSD scoate iar "sperietoarea" moțiunii de cenzură. Când ar putea partidul lui Ciolacu să facă pasul decisiv

PSD reintroduce în dezbatere o potențială plângere de cenzură împotriva guvernului Cîțu. Potrivit căutării de către partid a cuvântului, Radu Oprea, în cazul în care CCR ar oferi guvernului avantajul îndoielii în fața moțiunilor conduse de USR PLUS și AUR, iar una va fi declarată neconstituțională.

„Există două opțiuni de îndată ce Curtea Constituțională ia o decizie cu privire la moțiunea de cenzură: CCR o poate declara neconstituțională, iar noi, PSD, vom depune imediat o moțiune de cenzură în Parlament, invitând alte partide politice să o semneze și O a doua opțiune este ca aceasta să fie declarată constituțională, iar atunci când va ajunge la un vot în Parlament, PSD va vota asupra acesteia “, a declarat Oprea, citat de Agerpres, la o conferință de presă susținută la ultima ședință a PSD a Comitetului Național Permanent (BPN).

Dacă CCR o va declara constituțională, Radu Oprea consideră că social-democrații ar sprijini demersurile în Reuniunea Permanentă a Parlamentului (BPR) ca o moțiune de cenzură împinsă de USR PLUS și AUR pentru a ajunge în plen pentru vot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *