PSD nu este preocupat de noul partid anunțat de Liviu Dragnea.

PSD nu se teme de noul partid anunțat de Liviu Dragnea

PSD nu crede că partidul pe care îl construiește Liviu Dragnea va reuși. Radu Oprea, fondatorul PSD, susține că social-democrațiile nu cred că liderul lor, Alianța pentru Patrie, este capabil să influențeze membrii actuali.

“Au existat, de asemenea, încercări de a face și alte defecțiuni politice de la PSD. Dacă vă amintiți alți legislatori (de exemplu, PSD – NR) cu demersiuni similare și vă aflați acum într-o zonă nelegislativă, puteți paria că ceva similar toate încercările au urmat aceeași cale “se afirmă Oprea.

Trei foști lideri PSD au încercat să creeze noi partide social-democratice în ultimul deceniu. Inițiativele lui Marian Vanghelie (PSD Independent) și Mircea Geoană (Partidul Social Românesc) nu au progresat dincolo de stadiul apariției meteorice și au avut puțină influență. În România, echipa lui Victor Ponta a suferit o transformare dramatică în ultimii câțiva ani, iar pe spatele crizei interne a PSD, care a fost declanșată de Liviu Dragnea, partidul a reușit să numească noi lideri, inclusiv fostul premier Mihai Tudose.

După victoria sa la alegerile pentru Parlamentul European din 2019, partidul a scăzut la un nivel scăzut și nu a reușit să câștige tracțiune în alegerile legislative din 2020, iar acum pare să fi dispărut de pe scena politică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *