Procurorul Negulescu pentru acuzațiile lui Dragnea de „sufrageria 2”: „Ori de câte ori faceți o declarație gravă, trebuie să anchetați și”.

Fostul procuror Negulescu, despre acuzațiile lui Dragnea legate de "sufrageria 2": "Când faci o afirmație extremă de gravă trebuie să și probezi"

Acuzațiile pe care le-a adus, duminică seara, liderul PSD Liviu Dragnea, la Realitatea PLUS, those from the secret services a dinamitat the whole political scene. Mă gândesc la situația din 2016, după înfrângerea PSD la alegeri, când, potrivit lui Dragnea, decizia a fost luată de cei care conduceau SRI în acel moment și s-a decis cine va intra primul.

Procurorul DNA Mircea Negulescu a spus că nu știe cât de credibilă este povestea spusă de fostul lider PSD Liviu Dragnea, menționând că de-a lungul timpului său de magistrat la Poliești, nu a primit niciodată o somație de la Serviciul Secret. “Dacă acest lucru este adevărat, situația este destul de gravă. Ar fi necesar să ajungem cu un eșantion”, potrivit lui Negulescu de la Reality PLUS.

“Nu sunt sigur cât de demn de încredere este. Dragnea este acum. Ce nu a fost făcut public în legătură cu situația la acea vreme? Ca urmare, cred că ar fi necesar să se înfățișeze un politician și un șef de stat care a condus unul dintre cele mai puternice partide politice de la acea vreme, precum și în prezent. Ar fi necesar să ajungem cu un eșantion. Dacă acest lucru este adevărat, situația va fi destul de gravă.

Eduard Hellvig (fost șef al SRI – n.r.) a adus Chestia cu el la Vasile Dâncu. “Este dificil să crezi o astfel de poveste”, a declarat astăzi Mircea Negulescu, coordonatorul Realitateadinjustitie.net.

Parchetul susține că, în perioada în care a fost magistrat la Poliești, nu a avut niciodată nicio presiune impusă de către Servicii în ceea ce privește instrumentarea cazurilor sau a persoanelor implicate.

“Nu am resimțit subordonarea sistemului Justiției ocult.” Nu știu nimic despre întâlnirile prestabilite ale doamnei Kovesi cu reprezentanți ai Serviciului Român de Informații. Faptul că dl Dragnea aruncă noroi în reprezentanții altor instituții mă irită (…).

Nu trebuie să răspundeți atât timp cât dl. Dragnea nu ți-a dat nicio dovadă. Drept urmare, oricine poate specula despre orșicină. Când faceți o declarație foarte serioasă, este important să o verificați de două ori. Fără îndoială, ceea ce susține dl Dragnea nu are nicio valoare. Când eram magistrat în Ploiești, am observat o curiozitate din partea Serviciilor, dar nu am făcut presiuni asupra mea ca referitor în ceea ce privește modul în care este soluționat un caz sau altul sau în ceea ce privește persoanele implicate în cazuri “, a declarat procurorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *