Orban: „Președintele Iohannis nu a declarat că susține pe cineva în special. Doar câțiva au înțeles acest lucru ”.

Orban: „Președintele Iohannis nu a declarat că sprijină pe cineva anume. Doar unii au înțeles asta”

Ludovic Orban a declarat că președintele Iohannis nu a declarat pe cine sprijină în cursa pentru președinția PNL. El susține că, deși unii membri liberali cred că Iohannis îl susține pe Cîțu, alții nu.

Preșdintele Iohannis nu a declarat că sprijie pe nimeni, dar echipa Cîțu a primit acest mesaj. Participarea mea și a lui Iohanis la concurs a fost un succes. Este important să ne amintim cât de apropiați și de prezenți am fost în sprijinirea guvernului meu, în special în timpul Pandemiei.

Am avut o relație de lucru bună și nu văd de ce nu aș avea una după 25 septembrie. Eu, alături de Iohannis, vreau să folosesc resursele de dragul populației.

Este necesar să existe o relație strânsă între guvern și președinte; în caz contrar, nu va exista nicio colaborare. Când am avut ceva de spus, am vorbit, la fel cum am făcut când am spus că nu joc golf. Fiecare membru liberal al Parlamentului European mi-a prezentat o dezbatere diferită cu Iohannis. Unii au înțeles că președintele i-a instruit să voteze Cîțu, în timp ce alții nu. Unii sunt ale mele, în timp ce altele sunt neutre, dar destul de apropiate de ale mele. Cu toate acestea, nu a existat o dezbatere deosebit de aprinsă între aliații liberali ai președintelui în Parlamentul European, potrivit Orban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *