O inimă a parcurs 1400 de kilometri pentru a juca într-un alt joc. Poveste EMOȚIONANTĂ care a salvat viața unui bărbat de 41 de ani

O inimă a călătorit 1400 de km pentru a bate într-un alt piept. Poveste EMOȚIONANTĂ care a salvat viața unui bărbat de 41 de ani

Având în vedere distanța dintre punctul „strart” și destinație, o călătorie incredibilă a dat un rezultat absolut fantastic. Pentru a fi mai precis, a salvat o viață. Luați în considerare „călătoria” a doi inimi care au părăsit Transilvania și au parcurs aproape 1400 de kilometri pentru a ajunge la Torino.

O călătorie a unui om a fost salvată cu ajutorul mai multor inimi care au parcurs o distanță de 1.400 de kilometri. S-a întâmplat zilele trecute at the Centrul de Transplant Cardiac al spitalului Molinette din Torino, condus de profesorul Mauro Rinaldi, scrie La Stampa, citat pentru Rador și preluat de G4Media.ro.

Intervenția a fost destul de delicată. Pacientul a fost ținut în viață de un dispozitiv de sprijin circulator extracorporeal (ECMO), iar transplantul a fost un record mondial, luând doar două ore după ce pacientul, care avea 41 de ani în acel moment, fusese plasat pe o listă de așteptare.

Potrivit primelor rapoarte, pacientul suferă de miocardiopatie fulminantă severă, o afecțiune care s-a manifestat pentru prima dată la începutul lunii august. A fost transferat în aceeași zi cu transplantul de la Spitalul San Martino din Genova, unde am implantat un stimulator cardiac care, din păcate, nu a permis recuperarea funcțiilor cardiace.

Următoarele sunt motivele pentru care personalul medical a luat decizia de a plasa pacientul pe o listă de așteptare pentru un transplant de organ salvator.

Donator, care avea atunci 29 de ani, a murit în Transilvania ca urmare a hemoragiei cerebrale.

În prezent, pacientul este tratat la Cardio-Reanimare Molinette, unde funcția sa cardiacă este excelentă.

Cazul este unic, și asta pentru că vorbim despre primul pacient care a așteptat doar două ore pentru un inimi și a fost transplantat cu un organ de atât de departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *