MASIV al COVID-19 la Secția de Cardiologie Spitalului Slatina. INCREDIBIL care a fost descoperit infectat

Focar MASIV de COVID-19 la Secţia Cardiologie a Spitalului Slatina. INCREDIBIL care a fost sursa infectării

Un total de 17 pacienți de la Departamentul de Cardiologie al Spitalului Slatina au dat rezultate pozitive pentru virusul SARS-CoV2. Focarul a fost transferat de la un pacient care a avut un rezultat rapid al testului și a dezvoltat simptome după aceea. În prezent, în această secțiune sunt tratate numai problemele urgente.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Slatina, medicul Florin Popa, a declarat că accentul pe cardiologie se apropie de finalizare.

„Dacă vorbim despre Cardiologie, vorbim despre o concentrare pozitivă de 25%. În prezent, focarul este pe punctul de a deveni stins. Acum avem un singur pacient internat în Unitatea de Cardiologie cu un test rapid negativ, care va fi supus testării PCR pentru a fi externat. Ulterior, vom lua măsuri pentru curățarea camerelor departamentului de cardiologie și redeschiderea întregii secțiuni. În prezent, doar urgențe sunt internați în această secțiune și lucrăm cu toate tipurile de terapie intensivă – cardiologie, precum și cu 12 patologii normale ”, a spus el.

Numai situațiile urgente sunt tratate la Secția de Cardiologie.

„Este vorba despre un program de optometrie medicală și de 17 pacienți. Avem suspiciuni că un pacient a fost pozitiv, dar testul rapid efectuat la internare a fost negativ. După internare, a avut simptome și, ca urmare, a ajuns în acest moment. Stagii pentru bolnavii cronici sunt acum ținute, iar la Secția de Cardiologie sunt tratate doar urgențe medicale, potrivit Florin Popa.

Reprezentantul spitalului confirmă că activitatea Ambulatoriu este suspendată în circumstanțe normale.

„Activitatea Ambulatoriului nu este afectat în vreun fel; pacienții pot merge la serviciul Ambulatoriu și pot fi consultați, precum și pot primi rețelele necesare. Pacienții care necesită spitalizare și au urgențe cardiologice vor fi internați. Nu există nicio pauză în activitate. În plus, există un brânci munci în Secția de Cardiologie ”, conchis Popa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *