La o distanță de un kilometru de noi, există unele restricții în București. Rata bolilor infecțioase a crescut la 2,57 la 1.000 de persoane.

Bucureștiul, la un pas de noi restricții. Rata infectării a ajuns la 2,57/mie

Datele referitoare la progresia COVID val 4 în România sunt printre cele mai îngrijorătoare. În paralel cu o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, decese și cazuri grave de ATI, creșterea rapidă a incidenței indică faptul că virusul se răspândește într-un ritm mai rapid. În condițiile în care vinerea a fost de 2,05 / mie, DSP a anunțat o incidență lunară de 2,57 / mie pentru București.

Incidența în zona Capitalei a crescut cu bine de 1 punct, from 1,52 / mie on September 13 to 2,57 / mie azi, during a 7-day period.

Depășirea pragului de 3 / mie necesită o schimbare de peisaj, cu mai multe restricții.

Printre acestea se numără cerințele de a purta o mască de protecție în locurile publice și la locul de muncă, precum și interzicerea activităților recreative și sportive în aer liber care implică mai mult de 10 persoane care nu locuiesc împreună, restaurante și cafenele în interior și terase. Este posibil să umpleți până la 50% din capacitatea completă.

Clienții vor trebui să se supună vaccinărilor COVID sau să prezinte un rezultat negativ dintr-un test RT-PCR vechi de mai puțin de 72 de ore sau un certificat negativ dintr-un test rapid antigen care are mai puțin de 48 de ore. De asemenea, li se va permite accesul persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 între 15 și 180 de zile.

Au fost impuse restricții în opt comunități din județul Ilfov după ce rata de incidență a depășit trei la mia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *