Este un studiu îngrijorător. 2 din 3 copii români consumă dulciuri ZILNIC, în timp ce cealaltă jumătate consumă junk food.

Studiu îngrijorător. 2 din 3 copii români mănâncă ZILNIC dulciuri, iar peste jumătate consumă junk food

Datele despre obiceiurile alimentare ale copiilor români s-au dovedit a fi îngrijorătoare într-un studiu. 2 din 3 copii consumă dulciuri zilnic în condițiile în care un timp nu consumă fructe DELOC. Mai mult, mai mult de jumătate din populație consumă produse alimentare nesoluționate.

Conform datelor furnizate de grupul țintă – părinți cu vârsta peste 25 de ani care sunt implicați în alimentația copiilor lor – 65% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani consumă dulciuri zilnic, 22% consumând până la 2-3 ori pe zi, în ciuda recomandărilor nutriționiștilor de 1-2 ori pe săptămână, potrivit unui studiu al Reveal Marketing Research.

În plus, 43% dintre părinți spun că copiii lor consumă băuturi bogate în carbohidrați o dată pe săptămână sau mai mult, 14% alegând sucuri în locul apei pentru hidratare.

Când au fost întrebați ce fel de alimente ar dori să le dea copiilor lor, 52% au spus că le vor da chipsuri sau bastoane, iar 49% au spus că le vor oferi alimente semipreparate precum mezeluri sau crenvurști.

Dintre cei chestionați, procentele semnificative indică faptul că dulciuri (41%), produse semipreparate (31%) și băuturi carbogazoase nealcoolice sunt aproape întotdeauna prezente în casă (19%).

În ciuda faptului că 69 la sută dintre părinți sunt conștienți de faptul că obiceiurile lor alimentare influențează obiceiurile alimentare ale copiilor lor, doar 35 la sută dintre aceștia consideră că stilul lor de viață este unul care este „mai probabil să fie sănătos”.

Mai mult, 52% dintre părinți spun că copiii lor consumă alimente procesate în loc de alimente naturale o dată pe săptămână sau mai mult, în timp ce 12% spun că o fac într-o cantitate mare și foarte mare.

În același timp, trei din zece părinți cred că copiii lor nu consumă fructe proaspete zilnic sau aproape zilnic.

Când vine vorba de tipurile de alimente care le plac copiilor din România, ciorba ocupă primul loc (45 la sută), urmată de produse de patiserie și cartofi sub diferite forme (35 la sută și respectiv 34 la sută), în timp ce cerealele cu lapte sunt preferate de majoritatea copiilor (73%). Când vine vorba de preferințele părinților care își aleg copiii, primăria este produsul cu gogoși, cornuri și produse de patiserie.

Un studiu privind obiceiurile alimentare ale copiilor a fost realizat sub auspiciile Asociației pentru Responsabilitate Socială „Planul B” și Kaufland România, o firmă de cercetare a pieței, în perioada 25 august – 5 septembrie, cu un reprezentant eșantion al populației naționale de 801 respondenți, cu o marjă de eroare de +/- 3,5 la sută.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *