Cîmpeanu (în română): “Inspectorii școlari județeni au fost însărcinați cu identificarea și aplicarea dreptului comun. Nu ne jucăm cu copii de vârstă școlară – mergem la școală.”

Cîmpeanu: "Am cerut inspectorilor şcolari judeţeni să citească atent ordinul comun şi să îl aplice. Nu ne jucăm cu copii deschise şcoala - închide şcoala"

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, susține că deciziile privind predarea cursurilor se iau săptămânal în funcție de rata de infecție înregistrată vineri și că doar 13 instituții de învățământ sunt acum în măsură să predea cursuri online, în conformitate cu reglementările actuale. Caraș-Severin, Neamț, Arad, Dolj și Sălaj sunt cinci orașe din județul Satu Mare, două în Cluj-Napoca și câte unul în Sibiu, Caraș-Severin, Neamț, Arad, Dolj și Sălaj.

“Ordinul comun al ministrului Educației – al ministrului Sănătății se reglementează foarte bine și într-o manieră foarte clară. În articolul 2, alineatul 3, se afirmă în mod explicit că scenariul operațional al anului școlar ar fi actualizat săptămânal. Săptămânal trebuie o zi în fiecare săptămână, with Friday as the reference date. Vineri denotă vineri, not Sunday, Monday, or March. (…) Ordinarul comun al Ministerului Educației – Ministerului Sănătății a făcut obiectul a couple of CNSU hotărâri.

Vineri au fost găsiți pe site-ul DSP în 13 locații care au avut o rată de infecție de 6 la milion. (…) În această săptămână, există doar 13 locații care au o bază legală pentru a opera online. Orice altă locație este o invenție fictivă a guvernului local. Constituie a violation of the common law of Sănătate – Educație. “Nu ne jucăm cu copii care nu sunt la școală – mergem la școală”, a spus ministrul la TV, potrivit Agerpres.

Cîmpeanu a precizat că a luat contact cu un reprezentant al inspectoratului colar Ilfov și cu alte autorități din județ și că le-a cerut „remedierea situației cât mai curând posibil”. Mai mult, ministrul susține că a solicitat ca toți județeni inspectori „să citească atent ordinul comun de ministru și să îl aplice”, cu avertismentul că „nu este facultativă” punerea în aplicare a ordinului.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, ordinea comună a miniștrilor Educației și Sănătății reglementează „toate situațiile posibile”.

„La nivelul acestui ordin ministerial, am reglementat toate situațiile posibile. Această variație este mult mai clară și mai clară decât oricare dintre celelalte și trebuie urmată în interesul studenților. Sunt convins că în modul în care am solicitat respectarea reglementărilor stabilite, nu vor exista situații în care va fi necesar să se dezvolte altele noi în afara cadrului legal. (…) Singura zi de referință este vinerea “, după cum a reiterat ministerul de educatie.

Declarația ministerială vine după ce mass-media a raportat că în orașul Afumați din județul Ilfov, cursurile vor fi oferite online începând de astăzi și continuând până la o nouă notificare, deoarece rata infecției a depășit pragul de 6 la 1000 de persoane. Cu toate acestea, pe măsură ce rata infecției a scăzut, autoritățile locale și-au anulat decizia, iar studenții au fost reprogramați pentru a participa la cursurile de educație fizică pe 21 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *