Anunț pentru românii cu RCA la City Insurance – Fondul de Garantare preia, de astăzi, dosarele de daună

Anunț pentru românii cu RCA la City Insurance - Fondul de Garantare preia, de astăzi, dosarele de daună

Fondul de Garantare și Asigurare (FGA) a anunțat că va începe procesarea cererilor pentru deschiderea de dosare de la potențiali creditori de asigurare ai Societăților Asigurare Reasigurare City Insurance S.A. în următoarea lună. Potrivit reprezentanților ASF, compania are peste 3 milioane de clienți.

”Fondul de Garantare an Asiguratorilor (FGA) an adoptat a decision of the Autoritate de Supraveghere Financiară (ASF) disposing the revocation of the Societies de Asigurare Reasigurare City Insurance SA’s operation and declaration of the company’s insolvency, which require the Autoritatea de Supraveghere Financiară să depună o cerere în instanță pentru deschiderea unui faliment împ. Ca urmare, începând de astăzi (luni, n.red.), FGA va putea continua deschiderea dosarelor daună ca răspuns la cererile posibile ale creditorilor pentru asigurare de la Societățile de Asigurări Reasigurare City Insurance SA, potrivit unui comunicat al Fondului.

Cererea de deschidere a dosarului de daună poate fi finalizată în cazul unui eveniment acoperit de o poliţă de asigurare în vigoare, în perioada cuprinsă între retragerii autorizării de funcţionare şi denunţării contractelor de asigurare, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, în instanţă.

„Conform legii, numai de la data publicării ASF în Monitorul Oficial al României creditorii de asigurări ai Societăților de Asigurare Reasigurare City Insurance SA poate depune cereri de plată către FGA (Anexa # 10) sau pentru returnarea prima plată “(Anexa nr 9). Cereriile de plată pot fi depuse începând cu data publicării deciziei Autorității de Supraveghere Financiară de retragere a autorizației asigurătorului și până la 90 de zile de la finalizarea hotărârii de deschidere a procedurii de faliment.

Cerere de plată pot fi depuse în maxim 90 de zile de la data creării de către creditor a poliței de asigurare. Conform unei decizii a Autorității de Supraveghere Financiară, Fondul de garantare pentru părțile asigurate va intra în posesia tuturor dovezilor legate de cazuri descurajante, inclusiv a dovezilor tehnice, operaționale și contabile, în termen de 30 de zile de la data revocării licenței companiei să opereze “, potrivit comunicatului.

În urma achiziției sale, FGA afirmă că va publica o listă cu potențiali asigurători creditori.

Instrumentarea de către Fond a cererilor de plată se va face numai după obținerea completă a evidențelor din dosarele de daună, precum și a tehnico-operativ și contabil evidențe.

“Conform legii, art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA are dreptul să efectueze plăți din fondurile disponibile către asigurătorii creditori numai după ce hotărârii procedurii falimentare au fost închise și numai către asigurătorii creditori care au depus cereri de placare și au dosare complete. ”

Pentru fiecare creditor, Plata despăgubirilor va fi limitată la 450.000 lei. Având în vedere situația actuală de pandemie, FGA a emis o cerere către asigurătorii potențiali creditori de a depune cereri online sau printr-un serviciu de telefonie “, continuă sursa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *