ANM a emis o prognoză pentru datele de 20 septembrie și 3 octombrie. La ce oră va fi în următoarele două săptămâni?

ANM a emis prognoza pentru perioada 20 septembrie-3 octombrie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Anotimpurile se schimbă, indicând faptul că toamna se apropie cu ușurință. Meteorologii anunță, într-o prognoză de două săptămâni, modificări semnificative în evoluția temperaturii estimate pentru perioada 20 septembrie-3 octombrie. Luați în considerare o scădere a temperaturii, precum și intervale cu precipitații sub formă de ploaie.

În Banat, vremea se va răci până în dimineața zilei de 23 septembrie și va fi răcoros pentru restul lunii, cu temperaturi maxime cuprinse între 14 și 18 grade Celsius și temperaturi minime cuprinse între 5 și 9 grade Celsius. Va avea loc o răcire treptată, culminând în jurul datei de 28 septembrie, când temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 25 de grade Fahrenheit, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 12 grade Fahrenheit. În ultimele zile ale decalajului, tendința va fi să ne răcorim. Perioadele de ploaie vor fi rare, cu o probabilitate mai mare spre începutul perioadei și după 28 septembrie.

Între 20 și 23 septembrie, temperaturile din regiunea Crișanei vor fi blânde, cu temperaturi maxime cuprinse între 13 și 17 grade Celsius și temperaturi minime cuprinse între 4 și 7 grade Celsius. Va exista o creștere semnificativă a temperaturii până în jurul datei de 28 septembrie, când temperatura maximă va fi în jur de 24 de grade, iar temperatura minimă va fi cuprinsă între 9 și 11 grade. Tendința vremii va fi de ușoară răcorire în ultimele zile de prognoză. Vor exista intervale de ploaie, cel mai probabil în zilele de 20 și 22 septembrie, precum și după 28 septembrie.

În Transilvania, tendința de răcire va continua până pe 22 septembrie, când temperaturile maxime vor fi în jur de 12 grade, cu minime de 2 până la 4 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, cu aproximativ 10 grade în cele mai înalte puncte și 5 grade în cele mai joase puncte, până pe 28 septembrie, când se va răci treptat. Vor exista mai multe intervale de timp cu ploaie, cu cele mai mari șanse de a le vedea pe 20, 22 și 24 septembrie, precum și după 27 septembrie.

În Maramureș, vremea va fi plăcută până în dimineața zilei de 24 septembrie, cu temperaturi maxime de 12 – 15 grade Celsius și temperaturi minime de 3 – 6 grade Celsius. Până la mijlocul celei de-a doua săptămâni, temperaturile maxime vor crește cu aproximativ 8 grade, în timp ce temperaturile minime vor crește cu 5 până la 6 grade. Va fi posibil să faceți o baie răcoritoare în zilele următoare. Intervalele de ploaie sunt cel mai probabil să apară în 22 și 24 septembrie, precum și să înceapă pe 28 septembrie.

În Moldova, temperaturile maxime vor scădea până pe 22 septembrie, când vor oscila în jurul valorii de 13 grade, apoi vor crește, ajungând la 20 până la 21 de grade până la sfârșitul primei săptămâni și primele zile ale celei de-a doua săptămâni. În ultimele zile ale prognosticului, va începe să se scadă treptat și ușor. Minimele termometrice vor scădea de la 8 grade dimineața la 5 grade în dimineața zilei de 24 septembrie. Temperaturile vor varia între 9 și 11 grade între 25 și 29 septembrie.Tendința pentru ultimele zile ale prognozei este pentru un climat mai răcoros. Vor exista intervale de timp cu ploaie, cu o probabilitate mai mare pe 20, 22 și 24 septembrie, apoi din nou pe 27 septembrie.

În Dobrogea, temperaturile vor scădea până pe 23 septembrie, când temperaturile maxime vor fi de 15 – 16 grade Fahrenheit, iar temperaturile minime vor fi de 8 – 9 grade Fahrenheit. Temperaturile vor fluctua în următoarele trei zile, cu maxime cuprinse între 20 și 23 de grade Fahrenheit și minime între 12 și 14 grade Fahrenheit. În următoarele două săptămâni, temperatura va scădea treptat. Zilele cu ploaie vor fi rare, și vor apărea cel mai probabil între 20 și 22 septembrie, precum și poate după 27 septembrie.

În Muntenia, vremea va fi mai rece până pe 22 septembrie, când temperaturile maxime vor fi de aproximativ 15 grade. Va fi un frig, care se va manifesta prin temperaturi maxime de 23 – 35 de grade pe 26 și 27 septembrie. Se va face mai frig în zilele următoare. Temperaturile minime vor urma un model așteptat, cele mai scăzute temperaturi având loc în zilele de 23 și 24 septembrie, când temperaturile vor fi în jur de 6 – 7 grade, iar cele mai ridicate temperaturi vor fi în jurul valorii de 21 septembrie, când temperaturile vor fi de aproximativ 12 grade. Indeosebi la începutul intervalului de prognoză și spre sfârșitul acestuia, zilele cu ploaie vor fi puține.

În Oltenia, se așteaptă ca temperaturile maxime să scadă brusc, de la 24 de grade în prima zi la 16 grade pe 22 septembrie. În zilele următoare, temperaturile vor crește între 23 și 25 de grade Fahrenheit, cu temperaturi maxime așteptate în jurul valorii de 27 septembrie. În ultimele zile ale prognozei, temperaturile vor scădea, cu minime de 11 grade dimineața și 6 grade după-amiaza pe 23 și respectiv 24 septembrie. După aceea, temperaturile vor crește, cu maxime de 11 și 13 grade pe 27 și 29 septembrie. Primele zile ale lunii octombrie vor fi petrecute cu medii în clasa a IX-a. În general, regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea perioadei de referință, cu ploaie sansele crescând în primele și ultimele zile de prognostic.

În acest moment, data va fi prelungită până pe 24 septembrie. Maximele termostatice vor varia între 4 și 10 grade, cu minime între -2 și 3 grade. Va exista o scădere a temperaturii de 4 până la 5 grade până la aproximativ 28 septembrie, după care nu vor exista schimbări semnificative de temperatură. Aproape în fiecare zi, ploaia ar cădea pe alocuri. Va ploua, dar în prima săptămână, la altitudini de peste 1.500 de metri, trecători și ninsori slabe vor fi posibili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *