Andrei Baciu despre închiderile spitalelor: „Nu suntem într-o situație în care cineva nu va putea beneficia de terapie intensivă”.

Andrei Baciu, despre închiderea spitalelor: „Nu suntem într-o situaţie în care cineva să nu poată să beneficieze de Terapie Intensivă”

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat luni seară la un program de televiziune că toate spitalele din țară vor rămâne deschise, în ciuda creșterii numărului de cazuri COVID.

Numărul de cazuri este în creștere, așa cum se vede de la o zi la alta și de la o săptămână la alta, ceea ce înseamnă că fiecare dintre noi se confruntă cu un risc mai mare de a intra în contact cu cineva infectat, indiferent dacă îl știm sau nu și dacă ne aflăm într-o zonă în care există un risc mai mare de transmitere. Pe de o parte, există situații în spitale în care numărul pacienților internați la Terapia Intensivă crește, precum și pacienții și pacienții care sunt internați în secțiile normale ale spitalului fără a fi internați la Terapia Intensivă. Facem toate eforturile pentru a crește numărul de patrioți cât mai repede posibil.

În prezent, există 1.087 paturi și se fac eforturi pentru activarea tuturor paturi din Planul Național de Reziliență, aducând totalul la 1.600.

Vom elibera și operaționaliza cât mai multe patologii posibil, dar nu suntem într-o situație în care cineva nu va putea beneficia de terapie intensivă dacă este necesar sau de medicamentele necesare pentru a fi tratate cu COVID-19. În consecință, nu suntem departe de această situație.

Eforturile sunt semnificative, în special în ultimele două-trei săptămâni, când aproape de nivelul fiecărui spital, secții și paturile au fost reameniate, permițând crearea de circuite mixte, Covid și non-Covid. Spitalele nu vor fi incinerate.

Toate spitalele vor rămâne deschise și toate spitalele vor avea secțiuni Covid și non-Covid, cu câteva excepții. Vorbim despre spitale cu pacienți infectați sau spitale care nu pot crea circuite separate din cauza constrângerilor arhitecturale sau logistice. „Un exemplu este Spitalul Câmpina, care este un spital foarte bun cu rezultate foarte bune, cu zece Paturi de Terapie Intensivă, dar nu se pot crea circuite independente”, a explicat Andrei Baciu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *