ALARMANTE: 230 de copii au fost infectați cu COVID-19. La ATI, minorii se află într-o stare gravă.

Cifre ALARMANTE: 230 de copii infectați cu COVID-19. Câți minori se află în stare gravă, la ATI

Numărul românilor infectați cu COVID-19, variația Delta, care tocmai a fost declarată oficială în țara noastră, este în continuă creștere, cu peste 3.340 de cazuri noi raportate începând de astăzi. Faptul că virusul nu afectează copiii este aspectul cel mai îngrijorător. Contrar credinței populare, ei și copiii lor sunt cei mai vulnerabili la noua tulpină de coronavirus. În prezent, 230 din numărul total de pacienți internați sunt minori, 210 fiind internați la secții și 20 la ATI.

201 copii infectați cu Covid-19 au fost internați în spitale o zi mai târziu, duminică. Dintre acestea, 183 pot fi găsite în secțiuni și 18 în ATI.

În practică, sănătatea a doi copii s-a deteriorat în ultimele zile, necesitând tratament în secțiunile de terapie intensivă.

În ultimele 24 de ore, numărul minorilor infectați a crescut cu 9 cazuri.

În contextul răspândirii variantei Delta, care este de cinci ori mai contagioasă decât originalul, medicul pediatru Mihai Craiu a emis un avertisment cu privire la riscul creșterii numărului de cazuri de Covid-19 în rândul copiilor și adolescenților. Cei mai vulnerabili sunt copiii cu alte boli grave, în timp ce adolescenții pot dezvolta un sindrom inflamator multisistemic, care poate provoca convulsii, potrivit medicului.

”Deși vor exista mai mulți copii infectați, cei cu boli grave care necesită spitalizare nu vor fi tratați în aceeași proporție ca adulții. Marea majoritate a copiilor infectați iau forme foarte neplăcute sau nu prezintă deloc simptome. Copiii care se află acum în Terapie Intensive din România sunt cei care au avut anterior o boală gravă, o comorbiditate semnificativă sau sunt foarte tineri. „Copiii din primele luni de viață sau cei mai tineri, care au boli grave, prezintă un risc foarte mare”, a spus Craiu luni într-un interviu TV.

”Un părinte cu un copil absolut sănătos, care a frequentat și înainte de grădiniță, trebuie să aibă grijă la semnele unei boli acute febrile și să nu se sperie de orice fel de muc în nas și simptome minore respiratorii,” a pediatru recommended parents to să fie foarte atenți la orice schimbări în starea de sănătate a copiilor lor și să menționeze când ar trebui să fie preocupați. Părinții trebuie să poată comunica între ei. Dacă mai mult de 2-3 copii dintr-o clasă încep să dea semne, este timpul să ne gândim la coronavirus. Dacă este un caz unic, este foarte puțin probabil.

Dacă există semne de gravitate în boala febrilă, cum ar fi un copil deshidratat care refuză să bea sau face pipi, sau un copil care are dificultăți de respirație (mai mult de 50 de respirații pe minut) sau un copil cu simptome generalizate, trebuie trimis categoric la spital. Părinții trebuie să facă și ce trebuie să facă înainte de pandemie: seduce a severe viroză, consult a doctor, seduce an obișnuită boală, see a family doctor, and take obișnuite measures ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *