Virgil Musta: Pacienţii Covid de valul 4 have the most severe type, with 98 percent of them being unvaccinated. There are no more open ATI positions in Timiș.

Virgil Musta: Pacienții Covid din valul 4 au forme mai severe, 98% sunt nevaccinați. În Timiș nu mai sunt locuri libere la ATI

Virgil Musta, șeful Secției Boli Infecțioase din Timișoara ”Dr. Spitalul Victor Babeș ”, a emis o nouă alertă cu privire la progresia pandemiei. Medicul transmite că 98 la sută dintre pacienții cu Covid-19 sunt nevaccinați și că ajung la spital cu forme mai severe de boală decât în anii precedenți. Mai mult, în județul Timiș, nu mai există poziții ATI deschise, iar paturile din secția Covid au fost completate, potrivit lui Musta.

Medicul an evidențiat că explozia cazurilor Covid-19 este explicat de faptul că varianta Delta este mult mai contagios decât cea originală, atrasând atenția că, implicit, se vor umple mult mai rapid și spitalele.

Specialiștii nu se așteptau la această creștere a progresiei geometrice, deoarece contagiozitatea virusului este atât de mare. Acest lucru determină, pe de o parte, o creștere rapidă a numărului de îmbolnăviri, în timp ce, pe de altă parte, provoacă o creștere rapidă a numărului de spitalizări.

Secțiuni de Terapie Intensivă lucrează, în cea mai mare parte, la capacitate maximă, și este probabil că vom continua să creștem în această val, ceea ce înseamnă că numărul de mbolnăviri va continua să crească.
Evoluția acestor cazuri este mai puțin severă decât cea a altor valuri, iar numărul persoanelor care necesită spitalizare crește dramatic ca urmare a contagiunii ”, a spus Musta luni într-o emisiune TV.

Medicul a atras atenția asupra faptului că, potrivit ATI, nu mai există posturi deschise în județul Timiș și că 98 la sută dintre pacienții internați la „Victor Babeș” nu au fost vaccinați împotriva Sars-Cov-2.

”Dintre cei internați la spitalul nostru, 98 la sută sunt nevaccinați. Avem o persoană care a fost vaccinată, dar are o afecțiune gravă, așa că am pus-o într-un centru psihiatric, astfel încât să nu se înrăutățească ”, adaugă Musta.

Numărul de paturi destinate pacienților cu Covid a crescut cu 23 la Secția de Boli Infecțioase a spitalului ”Victor Babeș”, aducând totalul la 99.

”În ultimele zile, a existat o explozie, în practică, a pacienților infectați cu Sars CoV 2 care au ajuns în țara noastră într-o formă moderată, dar gravă. Cei care necesită mai mult oxigen sunt o minoritate.

A trebuit să stingem zona roz și să mai introducem câteva medicamente antiinfecțioase. Pacienții care au fost în astfel de camere până acum au fost transferați într-o secțiune albă a unei secțiuni diferite. Din acest motiv, Secția de Pneumologie a fost reorganizată. Am vrea să o păstrăm așa. „Nu ne putem permite să ignorăm pacienții cu boli acute, în primul rând, dar și pe cei cu neoplasme”, au spus reprezentanții instituțiilor medicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *