Termenul limită este 20 septembrie. Mari sfinți sunt programate în calendar.

Sărbătoare 20 septembrie. Mari sfinți sunt pomeniți în calendar

Mari sfinți sunt comemorați astăzi în calendarul ortodox.
Sf. Mare Mc. Eustatie și soția sa, Teopisti, cu cei doi fii ai lor: Agapie și Teopist

Sf. m. Eustațiu și Teopista, Greco-Catolice, cu copiii lor Agapiu și Teopist

Ss. Martiri din Coreea, romano-catolice

Biserica Ortodoxă sărbătorește Sfântul Mare Mucenic Eustatie și soția sa, Teopisti, împreună cu cei doi fii ai lor, Agapie și Teopist, pe 20 septembrie.

În timpul împăratului Traian (98-117), Sfântul Mare Mucenic Eustatie (Plachida – nume botez) a fost comandantul-șef, reținând o serie de mari averi, virtuoși, dar și milostiv cu oamenii.

După apariția lui Botezul, îngerii lui Dumnezeu au coborât asupra lui, aducând cu ei o mulțime de încercări, necazuri și durere.

Sfântul Eustatie a suferit adversități împreună cu întreaga sa familie, inclusiv sora sa, Teopisti, și cei doi copii ai lor, Agapie și Teopist „„ Știați? ” ‘Știați?’ ‘Știați?’ As a result, as a result of what God comes, a result of what God vidas, a result of what God saw (în veac) Fie numele Domnului binecuvântat “(Iov 1,21).

Mi-am pierdut averile, sora mea a fost răpită și copiii mei au fost separați de mine de saci de nisip și pustii.

A fost înviat în primul secol, urmând cuvintele lui Isus Hristos, Dumnezeu. “Cuvântul Crucii, pentru cei care străpung, este nebunie; dar pentru noi, cei care nu mântuim, este puterea lui Dumnezeu”, spune Sfântul Apostol Pavel (1 Corinteni 1,18).

Eustatie a trăit cincisprezece ani, in obscurity, like a paznic in the midst of people, in an Egiptian sat. Acesta a fost adus la Roma și ridicat în demnitatea de înainte sub această infățișare a doi soldați romani, trimiși de împărțit Traian să-l caute prin satele și cetățile imperiului.

Am întâlnit-o în următoarea sota și în cele două logodnice.

În timpul domniei lui Hadrian (117-138), după moartea împăratului Traian, Sfântul Mucenic Eustatie și familia sa au fost însărcinați cu aducerea jertfe zeilor.

Ei au fost condamnați să fie arși de vii într-un idol de aramă incins în foc, în ciuda neascultării lor.

Sfântul Eustatie, soția, și fii au lăsat sufletele în acel cuptor, rugăciune notwither, și au rămas cu totul neatinși de foc. Trupurile, care păreau să aibă viață în ele și au fost găsite dormind, au fost luate de thattre creștini după trei zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *