Sorin Cîmpeanu: Este posibil ca școlile să se treacă în ONLINE în București, around the mid of October.

Sorin Cîmpeanu: Este posibil ca, în București, la jumătatea lunii octombrie, școlile să treacă în ONLINE

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației din România, a declarat că, dacă incidența infecției continuă să crească, studenții din București vor putea urma cursurile online începând din octombrie.
Cîmpeanu susține că studenții din București vor putea urma cursuri online începând cu a doua jumătate a lunii octombrie.

„De la 1 iulie până la 31 august, a existat o creștere de șase ori, indicând o tendință ascendentă. Din păcate, vorbirea matematică nu s-a încheiat. Astăzi, în București, avem o rată de infecție de 2,44 pe mie, în creștere de la 2,33 pe mie cu o zi înainte.

Dacă nu înțelegem cum să respectăm reglementările în domeniul sănătății și importanța vaccinării, tendința ascendentă va fi confirmată matematic și este posibil ca în octombrie, la jumătatea lunii, să ajungem la pragul de 6 pe mie , în ciuda faptului că, din păcate, școlile vor intra online până când rata infecției scade. Am cifrele în față și aș vrea să-mi încetinesc rata de infecție, dar cifrele nu-mi susțin dorința ”, a explicat Sorin Cîmpeanu într-un interviu TV.

Studenții din 13 locații diferite din țară, cu o medie de 6 cazuri de infecție cu dăunători la un milion de persoane, vor participa la cursuri exclusiv online pe parcursul unei luni.

„Vineri, 13 localități au a 6 la mie depășit nivelul. Există 13 locații care intră online în această săptămână, potrivit raportului împotriva pragului din 6 la mie. Școlile automate din aceste zone vor fi disponibile online până când ratele de infecție scad sub 6 la milion.

În afară de aceste locații, acestea se află în școli online care au fost închise din cauza problemelor de infrastructură. Ulterior, avem aceste situații în timp util. Există trei tipuri de motive pentru care informațiile au fost postate online: depășirea limitei de vârstă de șase ani, motive de infrastructură care împiedică desfășurarea activităților respectând toate reglementările de sănătate și siguranță și cazuri confirmate de infecție, potrivit ministrului Educaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *