Românii, verificați RESTRICII pentru prima dată! Astăzi, certificatul verde intră în vigoare. Și în ce circumstanțe se aplică?

Românii, vizați din nou de RESTRICȚII! Certificatul verde intră în vigoare de astăzi. Unde se aplică și în ce condiții

Astăzi, putem intra în restaurante sau terenuri de sport cu certificat verde numai dacă locuim într-un oraș în care rata de incidență este de 3 pe milion de oameni. Certificatul arată dacă o persoană a fost vaccinată, testată sau a suferit boală anti-COVID.

Operatorii economici vor verifica cu ajutorul aplicației „Check DCC” dezvoltată de Serviciul Român de Telecomunicații (STS), care va scana un cod QR și va stabili dacă o persoană a fost vaccinată, testată sau trecută prin boală în perioada anterioară. 180 de zile, conform condițiilor subliniate într-o hotărâre de guvern publicată în Monitorul Oficial.

Luați în considerare prezentarea acestui certificat verde în restaurante, spitale sau la alte evenimente din zone în care rata infecției este cuprinsă între 3 și 6 persoane pe milion de persoane. În această situație, îmi vin în minte Satul Mare sau Timișoara, unde aceste măsuri vor fi puse în aplicare încă de astăzi, 20 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *