Primul tur al rezultatelor alegerilor din Rusia a fost anunțat: Putin a fost reales.

Primele rezultate ale alegerilor din Rusia - Putin câștigă din nou

Potrivit AFP, partidul de guvernământ din Federația Rusă, Rusia Unite, se ocupă de alegerile legislative, care vor avea loc de vineri până duminică, potrivit rezultatelor preliminare anunțate la doar câteva minute după închiderea secțiilor de votare finale, un control în care opoziție anti-Kremlin a fost eliminată efectiv.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, campania prezidențială a lui Vladimir Putin a primit 38,75% din voturi, pe baza rezultatelor obținute după deschiderea buletinelor în 9% din locurile de votare.

Potrivit Comisiei Electorale, Rusia Unite devansează Partidul Comunist din Rusia (KPRF), care a primit o deocamdată de 25,06 la sută din voturi.

Potrivit agențiilor de presă rusești, Partidul Liberal Democrat (LDPR) al lui Vladimir Jirnovski a primit 9,67 la sută din voturi, în timp ce un nou venit pe scena politică rusă, „Oamenii noi”, condus de Aleksei Neceav, proprietarul Faberlic, a primit 7,90% din voturi, plasându-l înaintea Partidului Just Rusia, care a primit 6,68% din voturi.

Potrivit unui sondaj efectuat la sfârșitul alegerilor, Unitatea Rusia a primit 45,2% din voturi, plasându-l înaintea comuniștilor, care au primit 21% din voturi.

La alegerile parlamentare anterioare din 2016, Rusia Unite a primit 54,2% din voturi, în timp ce Partidul Comunist a primit 13,3% din voturi; rezultatele din acest an sunt de așteptat să fie similare.

Opoziția anti-Putin a fost efectiv exclusă din aceste alegeri. În schimb, simpatizanții cu oportunistul închis Aleksei Navalnîi au îndemnat alegătorii să voteze pentru cei mai bine poziționați candidați, astfel încât aceștia să se poată invida în Uniunea Rusiei, lucru pe care îl fac frecvent.

Secțiunile finale de vot s-au închis la ora 18:00 GMT în Kaliningrad, o enclavă rusă din Europa, plafonând un maraton politic de trei zile. Rusia este pe punctul de a lansa 11 rachete în același timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *