Papa Francisc îndeamnă bisericile să pună victimele abuzurilor pe primul loc, mai degrabă decât propria reputație.

Papa cere bisericii să prioritizeze victimele abuzurilor și nu propria reputație

Potrivit DPA, Papa Francisc a cerut catolicilor să se concentreze asupra victimelor abuzurilor sexuale ale clerului, astfel încât astfel de incidente să nu se repete și reputația Bisericii să nu fie periclitată.

“Doar în lumina adevărului acestor acte de cruzime și prin asigurarea siguranței victimelor și a supraviețuitorilor, va putea Biserica să-și găsească drumul”, a spus tatăl într-un mesaj video înregistrat pentru o conferință despre protecția copilului organizată la Varșovia, care a atras delegați din 20 de țări.

Papa a afirmat, de asemenea, că penitența pentru infracțiunile din trecut trebuie transformată într-o cale concretă de reformă, atât pentru a preveni viitoarele infracțiuni, cât și pentru a oferi oamenilor încrederea că sunt pe cale schimbări reale și de durată.

Suveranul Pontifical a mai declarat că recunoașterea greșelilor și eșecurilor ar putea face oamenii să se simtă vulnerabili și neajutorați. Cu toate acestea, potrivit DPA, el poate aduce și o perioadă de gratie, o purificare a interiorului, lipsindu-ne de oportunități de dragoste și de a-i ajuta pe ceilalți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *