Navalnîi, un mesaj de închisoare chiar în timpul alegerilor din Rusia – Le transmite rușilor.

Navalnîi, mesaj din închisoare chiar în timpul alegerilor din Rusia - Ce le transmite rușilor

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, a îndemnat oamenii să voteze pentru oricine altul decât candidații partidului de guvernământ și să urmeze recomandările „votului inteligent”, pe care Kremlinul a încercat să le blocheze cu toate mijloacele.

“Astăzi este ziua în care spui adevărul despre tine. Potrivit sociologiei, majoritatea alegătorilor iau o decizie în ultimul moment. Știu foarte bine cu toți (…) că doar urmând o strategie inteligentă de votare are vocea ta puterea reală de a face diferența ”, a spus Navalnîi pe contul său de Instagram.

“Alegeți orice partid în afara Rusiei Unită!” a spus el și l-a condamnat și pe liderul opoziției ruse, spunând: „Succes nouă tuturor!”

Duminică este ultima dintre cele trei zile în care aproximativ 110 milioane de ruși vor fi aruncate în urne la alegerile pentru Duma de Stat (camera a doua a parlamentului federal).

Conceptul „vot inteligent” (sau „vot inteligent”) există încă din 2019 și îi recomandă pe alegători să voteze pentru candidații cu cel mai înalt nivel de sănătate – fie că sunt liberali, comuniști sau naționaliști – în fiecare district pentru șansa de a vota „Rusiei Unite”, pe care Navalnîi îl consideră „cel mai loial și al smecherilor”.

Utilizatorul nu trebuie să fie identificat; tot ce trebuie să facă este să-și caute numărul districtului în aplicația „Votul inteligent” pentru a obține o listă a persoanelor pentru care votează.

Echipa lui Navalnîi a muncit din greu pentru a promova „Votul inteligent” în fața blocajelor continue, pentru care au primit o listă de recomandări de la autorități în ultimele săptămâni, dacă nu chiar zile.

Autoritățile din Statele Unite au cerut companiilor de tehnologie să își închidă platformele pentru că difuzează „conținut interzis” de lege. În plus, companiile de tehnologie au fost acuzate că s-au „amestecat” în alegerile parlamentare din Rusia.

Kremlinul susține că rețeaua de birouri a lui Navalnîi și două dintre organizațiile sale au fost declarate „extremiste” de un tribunal în iunie.

Pe 6 septembrie, autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor, a blocat site-ul web al platformei, iar în prima zi de vot, Google și Apple au eliminat aplicația „Navalnîi” din revistele lor virtuale, ducând la un vot direct pentru „Votul inteligent”.

În plus, serviciul de mesagerie criptată rus Telegram a blocat robotul web de sâmbătă al inițiativei, în timp ce Google a răspuns într-un mod similar cu o listă publicată în Google Docs ca răspuns la o cerere din partea autorităților ruse.

Un videoclip de la echipa Navalnîi, care a transmis o listă de candidați pentru care să recomande votul, a fost, de asemenea, eliminat de serviciul video YouTube.

Potrivit Telegram, liderii opoziției au făcut copii ale linkurilor Google Docs pentru a oferi acces continuu la lista de recomandări.

Alegătorii trebuie să selecteze 450 de membri ai Camerei Reprezentanților pentru această examinare: jumătate pe listele partidelor și cealaltă jumătate sub circumscripții majoritare.

5.800 de candidați din 14 partide, inclusiv 10 candidați independenți, concurează pentru voturi la aceste alegeri.

Pe lângă deputații pentru Duma de Stat, alegătorii sunt rugați să aleagă 12 guvernatori și 39 de membri ai legislativelor regionale.

Rusia Unite încearcă să readopte majoritatea Constituției în Duma, care are peste 300 de locuri.

Conform concluziilor anchetei, partidul pro-Kremlin primește mai puțin de 30% din intențiile de vot.

Potrivit unei agenții de presă citate de Dumă, comunii speră să îmbunătățească rezultatele, dar cred că nu vor putea contesta hegemonia Uniunii Ruse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *