Ludovic Orban is attempting to re-enter the calendar of protests against the Cîţu government.

Ludovic Orban încearcă din nou să repună în calendar moțiunea împotriva guvernului Cîțu

Ludovic Orban dorește să reunească din nou conducerea parlamentară pentru a vota programul moțiunilor de cenzură propuse de USR-PLUS și AUR. După aceea, întâlnirile au fost boicotate pe liste repetate PSD, PNL și UDMR.

Dezbate cu privire la demersurile inițiate de USR Plus și AUR a fost blocat în Parlament de mult timp și a fost depășit de mai multe termene ambleme stabilite de regulamentele camerei. Prezentarea moțiunilor în plen durează cel puțin 5 zile, iar votul durează cel puțin 3 zile după ce acestea sunt prezentate în plen.

Pe de altă parte, calendarul protestelor este în prezent blocat, deoarece guvernul a introdus o ordonanță la Curtea Constituțională, susținând că procedura a fost încălcată și că există suspiciuni bazate pe semnăturile susținătorilor.

CCR a stabilit data de 28 septembrie pentru o analiză a sesiunii, care va avea loc după conferința PNL, care este programată pentru 25 septembrie.

Conform legii, premierul Florin Cîțu al USR Plus trebuie să se prezinte în fața Parlamentului după 45 de zile de guvernare interimară, începând cu data reuniunii comisiei ministeriale USR Plus, pentru a primi un vot de încredere pentru un guvern minoritar PNL . Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că partidul său nu ar susține un astfel de cabinet, prin urmare Florin Cîțu poate fi considerat deja demis.

În schimb, președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat că Parlamentul trebuie să fie de acord doar cu miniștrii numiți de noi și că Guvernul Cîțu nu este automat destituit dacă nicio propunere ministerială nu trece prin votul parlamentar. Potrivit news.ro, Zegrean a subliniat că Executivul poate fi destituit doar printr-o cenzură sau o depunere a primului ministru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *