În Afganistan, atacurile de omucidere sunt în creștere, potrivit statului islamic.

Atentate sângeroase în Afganistan - Statul Islamic revendică atacuri împotriva talibanilor

Potrivit grupului jihadist Statul Islamic in Afghanistan (SI-K), atacurile asupra talibilor din orașul afgan Jalalabad au fost efectuate sâmbătă și duminică, potrivit biroului de propagandă al grupului jihadist Amaq, care a fost citat de AFP.

Acest lucru a afirmat în două declarații separate că este autorul a „trei bombardamente separate” care au vizat trei „vehicule talibanilor” în Jalalabad sâmbătă, iar apoi un alt „bombardament” duminică împotriva „unui vehicul talibanilor” din acest oraș important din Afganistan Est.

Jalalabad este sediul central al provinciei Nangarhar și principala cetate a statului islamic din Afganistan, un rival al talibanilor, care și-au revendicat o baie de sânge pe aeroportul din Kabul pe 26 august.

Acestea sunt primele atacuri sângeroase de când trupele americane au părăsit țara pe 30 august, după 20 de ani de prezență militară.

Potrivit unui taliban responsabil neidentificat, cele trei explozii de sâmbătă au ucis două persoane și au rănit alte 20. Trei persoane au murit, potrivit unui alt oficial din cadrul Departamentului de Securitate din Nangarhar.

Cel puțin unul dintre agresori a văzut o mașină de poliție talibanilor.

Potrivit presei locale, un vehicul care transportă combatanți talibani a fost atacat.

Mulți talibani au fost duși la spital în urma unei explozii care a avut loc pe o serie de drumuri, dintre care unul duce la Kabul, potrivit unor surse locale de știri.

Potrivit AFP, atacurile evidențiază situația de securitate precară a țării, cu scopul regimului de a restabili pacea și stabilitatea după mai bine de patru decenii de război.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *