Horia Alexandrescu, jurnalist, a murit. Fiica sa, Anca Alexandrescu, a făcut un anunț.

A murit jurnalistul Horia Alexandrescu. Fiica sa, Anca Alexandrescu, a făcut anunțul

Este un doliu în lumea romantismului! Horia Alexandrescu, un jurnalist în vârstă de 74 de ani, a murit în această dimineață. Maestr și ziarist „de-a-life”, el și-a petrecut ultimele cinci decenii din viață printre „baricadele” din România.

După ce a început să fie jurnalist sportiv, a continuat să creeze o serie de publicații după Revoluție. Imprimați-le, cotidianul Cronica Română. Horia Alexandrescu a cultivat de-a lungul anilor o rețea de jurnaliști respectați, cu reprezentare în aproape toate ziarele românești de astăzi. În calitate de scriitor și membru al Uniunii Scriitorilor din România, a publicat peste 15 volume.

Horia Alexandrescu a fost unul dintre cei mai influenți jurnaliști ai României. În acest caz, Fiica sa, Anca Alexandrescu, a făcut un anunț pe Facebook.

„Tata a dispărut …”, a scris el, fără a furniza alte informații.

Horia Alexandrescu a murit la scurt timp după ce prietenul ei Ivan Patzaichin a fost înmormântat. Familia Realitatea PLUS îi trimite condoleanțe din suflet Ancăi Alexandrescu și familiei ei! Depinde de Dumnezeu să-l adoarmă!

Horia Alexandrescu, cine era ea?

Horia Alexandrescu a fost jurnalist, regizor și fondator al mai multor medii după 1989, autor al șase cărți de relații publice, moderator al mai multor emisiuni de televiziune și președinte al Fundației Române pentru Jurnalism.

A a finalizat Institutul de Educație Fizică și Sport, precum și Facultatea de Ziaristică, ambele fiind parte a Academiei “tefan Gheorghiu.”

În 1971, a făcut prima apariție tipărită, în ziarul Sport, iar ulterior a devenit editorul acestor publicații. În 1977, scrie pentru Scânteia Tineretului, iar în 1989, se alătură departamentului sportiv Tineretului Liber. Din 1989, a fost redactor general al Tineretul Liber și apoi redactor șef al aceleiași publicații.

„Sport Star” a fost fondată în 1990.

În toamna anului 1990, a cofondat ziarul național Curierul Național alături de Adrian Sârbu și alți cinci jurnaliști, în timp ce era și redactor-șef al acestuia. În 1992, colectează toate activitățile pe care le-a avut la Curierul Național, iar în 1993, abandonează ziarul pe care îl începuse în 1990 și îl înlocuiește cu un nou cotidian, Cronica Română, de care este acum director general. În anul 2001, renunță la acest ziar și se abonează la Independent.

În 2004, a produs și a găzduit o emisiune de televiziune pentru televiziunea românească numită „Cafeneaua politică”, care a câștigat Premiul pentru Jurnalism „Pamfil eicaru”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *