Data este stabilită pe 20 septembrie. Vreme geroasă și vioi: temperaturile au crescut dramatic.

Prognoza 20 septembrie. Vreme răcoroasă și ploioasă: temperaturile scad dramatic

Tempsul va scădea în vestul, centrul și nordul țării astăzi, dar în sud și sud-est, le va depăși cu ușurință pe cele văzute în acest moment.

Temporar, cerul va fi noros și va ploua și va aversa în Banat, Oltenia, Muntenia, în jumătatea sudică a României, Transilvania și Moldova, în Dobrogea și în alte părți. Tractoarele vor fi instalate în sud-vest, sud și sud-est. Cantitățile de apă vor depăși 10 … 15 l / mp, izolat. Seara, cu suprafețe mici și altitudini de peste 1500 de metri, va fi posibilă în Carpații Orientale, precum și ninsori slabe. Vântul va fi moderat în general.

Temperaturile maxime vor varia de la 12 grade în nordul Moldovei până la 28 de grade în sudul Munteniei.

În București, vremea va fi mai caldă decât era de așteptat pentru această dată. Cerul se va deteriora treptat, crescând probabilitatea scurgerilor averse și electrice în a doua jumătate a zilei. Vântul va fi moderat în general. Temperatura maximă va fi de aproximativ 24 … 25 de grade Celsius.

Innorarile se vor amplifica în luni, iar pe arii mai largi va ploua sub formă de aversă, trecator insoțit de descărcări electrice, în masiv sudice. Izolat, consumul de apă va fi între 15 și 20 de litri pe minut. Seara și noaptea vor fi posibile și ninsori slabe în Carpații Orientali, la altitudini de peste 1500 de metri. Vântul va prezenta semne de intensificare, cu viteze mai mari noaptea pe vârfurile Carpaților Meridionali și Curbură, unde viteza va atinge 60 … 70 km / h. Regimul termic diurn va fi comparabil cu cel din perioada anterioară.

Vremea va fi destul de medie pentru perioada anului. Cerul va varia, noros temporar seara și noapte, când vor fi averse, posibil insoțit de descărcări electrice; izolat, cantități de apă vor fi mai insemnate. Vântul va suferi oarecum, cu intensificări temporare care se produc peste noapte, când vânturile vor depăși 50 km / h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 23 de grade Celsius. Temperaturile în apei mării vor varia de la 18 la 20 de grade Celsius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *