COVID19 Pandemia reintroduce PRESIUNE în secțiunea ATI: „Chate paturi sunt mai libere în Capitală, dar și la nivel național”.

Pandemia de COVID19 pune din nou PRESIUNE pe secțiile ATI: Câte paturi mai sunt libere în Capitală, dar și la nivelul întregii țări

Creșterea alarmantă a numărului de cazuri noi de infecție cu COVID-19, variație Delta, pune presiune pe spitale, în special în unitățile de anestezie și terapie intensivă (ATI). De la o zi la alta, aflăm că multe spitale din țară, inclusiv capitala, sunt încă fără paturi de terapie intensivă, medicii depunând eforturi grele pentru a găsi un loc pentru pacienții cu infecții grave cu coronavirus. Nu vă bazați pe numerele eliberate de autorități.

De exemplu, în spitalele românești, 175 din 1.024 paturi ATI erau disponibile, dar în capitală erau disponibile doar 51 dintre aceste paturi.

„La nivel național, pe 19 septembrie 2021, vor exista 1024 ATI paturi avizate de un DSP dedicat pacienților Covid-19.” Dintre aceștia, 849 au fost repartizați pacienților. Minorii reprezintă 18% din pacienții cu ATI. La nivel municipal din București, 184 ATI avizate DSP paturi erau înregistrate la acea vreme.

133 din cele 184 paturi ATI din București chestionate de DSP au fost ocupate. Pentru a fi clar, unele dintre aceste ATI destinate COVID-19 sunt rezervate persoanelor cu anumite afecțiuni medicale despre care s-a confirmat că sunt infectate cu SARS-COV-2 (obstetrică, ginecologie etc.).

În plus, situația referitoare la numărul de paturi disponibile este dinamică și variază în funcție de numărul de pacienți internați la ATI și de numărul de paturi noi operaționalizate, datorită faptului că în ultimele zile s-a depus un efort continuu de evaluare a noilor paturi. și localizați personalul medical “, potrivit unui comunicat de presă al Grupului de comunicații strategice (GCS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *