ALARMĂ: Numărul de morți COVID-19 în Statele Unite, cu un termen până la DEPEASC pentru victima gripei spaniole.

ALARMANT: Bilanțul deceselor de COVID-19 din SUA, pe cale să îl DEPĂȘEASCĂ pe cel al victimelor gripei spaniole

În Statele Unite, există o situație dramatică. Numărul deceselor cauzate de COVID-19 este pe cale să depășească numărul de persoane care au murit în această țară în timpul pandemiei de gripă spaniolă în următoarele două zile.

Conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins și citate de Agerpres, numărul deceselor legate de noul coronavirus în Statele Unite a ajuns la 673.763.

Această cifră este cu aproximativ 1.200 mai mică decât cea a pandemiei de gripă spaniolă, care a provocat peste 675.000 de decese în Statele Unite și a fost considerată, până la COVID-19, cea mai severă pandemie de pe solul american de la formarea Statelor Unite.

Cu o medie de 1.800 de decese pe zi, numărul deceselor COVID-19 ar putea depăși cel al pandemiei de gripă spaniolă până în seara zilei de 20 septembrie.

Există, totuși, unele diferențe între cele două situații epidemiologice. Conform ziarului The Washington Post, populația Statelor Unite a depășit 100 de milioane de oameni în 1918, în timp ce populația actuală a țării este de 330 de milioane. Drept urmare, rata mortalității COVID-19 este de unul din 500 de rezidenți americani, dar rata mortalității spaniole este de 1 din 150 de rezidenți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *