Medic Adrian Marinescu: Sunt necesare restricții pentru a-i proteja pe cei care nu au fost imunizați împotriva Covid. Sfaturile pentru persoanele vaccinate

Medicul Adrian Marinescu: Restricțiile sunt necesare pentru protejarea populației care nu s-a imunizat împotriva Covid. Sfaturi pentru persoanele vaccinate

Adrian Marinescu, director medical al Institutului „Matei Balș” din București, a vorbit sâmbătă la programul Realitatea Plus „Sănătatea de control” despre necesitatea unor noi măsuri anti-Covid și implementarea acestora, într-un context în care ratele de vaccinare sunt scăzute. Medicul a subliniat că majoritatea pacienților care ajung la spital cu forme severe nu au un program complet de vaccinare.

Scopul restricțiilor, potrivit medicului, este de a proteja persoanele care nu sunt imune.

Nu cred că este vital să vorbim despre cifre sau când valoarea este la apogeu. Numărul patru denotă un număr mare de infecții, dar ceea ce contează la nivel numeric este că pacienții sunt internați și mai multe boli ATI vor fi tratate.

Certificatele de vaccinare nu sunt o măsură limitativă care previne infecția.
Populația este împărțită în două grupuri: cei care au fost vaccinați și au trecut prin boală și cei care nu. Discuția este modul în care ne protejăm de ele. Nu trebuie impuse măsuri; în schimb, fiecare persoană ar trebui să se gândească în mod realist la modul de evitare a infecțiilor: prin utilizarea echipamentului individual de protecție, evitarea zonelor aglomerate și utilizarea spațiilor închise.
În curând, vremea nu va mai permite ca o nuntă să fie liberă, iar riscul va crește pe măsură ce petreceți mai mult timp în mașină cu mai mulți oameni.
„La nivel medical, procentul persoanelor care au fost vaccinate este foarte mare”, spune Marinescu.

Medicul a reafirmat că vaccinarea protejează în special împotriva formelor severe de boală și a îndemnat populația imunizată să continue să respecte măsurile de precauție pentru sănătate și să nu răspândească virusul.

Nu contează dacă mă infectezi, chiar dacă ești vaccinat, dacă iei o versiune ușoară a bolii.
Chiar dacă este într-o cantitate minoră, riscul de infecție rămâne. Nu am vrut ca percentila a 4-a să înceapă cu o percentilă de 60 în ceea ce privește vaccinările, care vor fi adăugate în viitor, precum și cele care au fost deja vaccinate. Chiar dacă suntem vaccinați, trebuie să ne protejăm astfel încât să nu luăm o formă severă și să nu răspândim virusul.

Camera „Matei Balș” de Gardă este plină de oameni care au nevoie de internare și nu doar pentru Covid. Cei cu Covid sever nu au un program complet de vaccinare, care poate fi văzut destul de ușor ”, a adăugat Marinescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *