Legatura dintre infarct și ardeiul iute. Descoperind o șocantă creată de oameni de știință

Legătura dintre ardeiul iute și infarct. Descoperire şocantă, făcută de oamenii de ştiinţă

Potrivit UPI.com, consumul de ardeiute poate contribui la o scădere a mortalității, potrivit cercetărilor efectuate de oamenii de știință de la Universitatea din Vermont din Statele Unite.
Cercetătorii au descoperit că cei care consumă ardei iute în mod regulat prezintă un risc de deces cu 13% mai mic, în special în cazul atacurilor de cord și al accidentelor vasculare cerebrale.

Conform concluziilor unui studiu anterior realizat în China în 2015, cei care consumă ardeiute sau plante similare prezintă un risc mai mare de deces.

Pentru acest studiu, cercetătorii de la Universitatea din Vermont, Colegiul Larner de Medicină, au folosit date din Studiul Național de Sănătate și Examinare Nutrițională (NHANES), care a inclus peste 16.000 de americani pe o perioadă de 23 de ani.

În urma centralizării datelor, s-a descoperit că profilul persoanelor care consumă ardei iute în mod regulat este bărbat, tânăr, caucazian sau american-mexican, respectiv, fumător, alcoolic, care mănâncă mai multă carne și leguminoase, are un HDL mai scăzut nivel scăzut, venituri mai mici și are mai puțină educație.

Oamenii de știință au efectuat o investigație de urmărire pe parcursul a 18 ani, examinând ratele mortalității și cauzele decesului în rândul participanților la studiu.

„Chiar dacă mecanismul prin care ardeiul iute poate intârzia mortalitate este departe de a fi pe deplin explicat, canalele TRP (canale cu potențial tranzitoriu de receptor), which are primary receptors for agents such as capsaicina (primară componentă din ardeiul iute), ar putea fi într-o anumită măsură responsabile pentru relația în cauză”, indică cercetătorul Musta

Potrivit cercetătorilor, beneficiile ardeiul iute pentru sănătate sunt datorate de componenta principală – capsaicina, cunoscută pentru prevenirea obezității, reglarea fluxului sanguin coronarian și proprietăți antimicrobiene. Potrivit doctorulzilei.ro, studiul a fost publicat în revista PLoS ONE în a doua săptămână a lunii ianuarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *