În plină criză, Florin Cîțu nu a avut propuneri ministeriale – „Guvernul fuzionează destul de bine”.

Florin Cîțu nu are propuneri de miniștri, în plină criză - "Guvernul merge foarte bine"

Cele 45 de zile pe care premierul le-a rezervat pentru a număra minusculele se epuizează. Pe de altă parte, Florin Cîțu nu pare să fie îngrijorat. Primul argument afirmă că situația este sub control – în ciuda faptului că suntem într-o criză – și că există încă timp pentru propuneri. Pe de altă parte, Cîțu speră cu adevărat să-i revendice pe cei de la USR-PLUS, dar acceptă condiția propusă de aceștia, și anume, ca primul care să părăsească primele linii ale guvernului.

„Vom ajunge cu toate minisculele noastre în același timp. Cel mai esențial lucru pentru România este că planul guvernului rămâne același. la locul său și nu s-a schimbat “, a declarat Florin Cîțu.

“Guvernul funcționează admirabil. Avem acum 45 de zile să guvernăm cu oficiali interimari. Când vom ajunge la sfârșitul acestei perioade, vom lua o decizie”, precum și prima.

Membrii USR-PLUS sunt dispuși să se angajeze în afaceri, dar nu cu Florin Cîțu. Iar, spre deosebire de ceea ce a fost propus de usr-iștii, primul nu este în calculul care trebuie retras.

Dacă Cîțu numește mai mulți miniștri decât cei din USR, se modifică formula legislativă, iar Cîțu trebuie să se prezinte în Parlament pentru vot.

“Este la fel de simplu ca respectarea Constituției și votarea miniștrilor. Primul pas este să alegem între o stare de demisie sau o stare de cenzură”, așa cum a afirmat anterior Cîțu.

Este o idee veche de o săptămână care a fost citită o singură dată. Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, va convoca o ședință a întregii Camere a Deputaților pentru a soluționa dezbaterea și a vota. PSD și PNL pot fi capabili să reprogrameze ședințele ca urmare a tuturor acestor lucruri. În acest context, AUR pledează pentru o greve legislativă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *