Comunicare BAAR – Ce se întâmplă cu polițele și asigurările City Insurance?

Comunicat BAAR - Ce se întâmplă cu asigurații cu polițe de la City Insurance

Industria asigurărilor autohtonă a atins maturitatea și un nivel de reglementare care îi permite să trateze mai bine efectele defecțiunilor sistemelor și suntem încrezători că toți deținătorii de polițe de asigurări de oraș vor beneficia de despăgubiri prin Fondul de Garantare și Asiguratorilor, așa cum se menționează într-un comunicat de presă sâmbătă (BAAR).

Suntem siguri că toți deținătorii de polițe de asigurare de oraș vor fi eligibili pentru rambursare prin Fondul de Garantare și Asiguratorilor în cazul unei creanțe. Mai mult, BAAR trebuie să ofere asigurări că, în această situație, ar acționa în conformitate nu numai cu legea, ci și cu cele mai înalte standarde de profesionalism și eficiență, fără a lua în considerare birocratia, pentru a-și îndeplini rolul în exterior.

Ne exprimăm speranța că industria asigurărilor autohton a ajuns la maturitate, experiență și un nivel de reglementare prin care va putea face față efectelor efectelor unor sisteme care nu funcționează defectuos care pot apărea în orice moment, precum și a implicațiilor pe care autoritățile de stat le au va suporta în acest sens și mă refer la cele două Ordonanțe de Urgență anunțate de primul.

Potrivit asociațiilor profesionale, dat fiind faptul că asigurătorul nu îndeplinește indicatorii de solvabilitate, cum ar fi o cerință minimă de capital și, prin urmare, este insolvabil, măsura autorizației retragerii luată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este în conformitate cu legislația relevantă și reglementări.

„În acest moment, pe site-ul Ministerului Finanțelor, este publicat un Proiectul de Ordonanță de Urgență, care permite Fondului de Garantare să efectueze plăți imediat după revocarea autorizației ASF de a opera City Insurance, cu o zonă majoră de despăgubire de 450.000. lei la 500.000 lei pentru fiecare contract de asigurare “, notează sursa.

Autoritatea Financiară Supraveghere a declarat vineri că a decis revocarea autorizației de funcționare a Societăților Asigurare-Reasigurare City Insurance și a solicitat deschiderea unor proceduri falimentare împotriva companiei.

Într-un comunicat de presă, instituția afirmă că, în conformitate cu Decizia nr. 714 / 03.06.2021, Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A este obligată să prezinte ASF spre aprobare un plan financiar pe termen scurt, în termen de o lună de la data primirii Deciziei nr. 714 / 03.06.2021, pentru a restabili nivelul propriilor fonduri de bază eligibile care acoperă MCR sau MCR.

În plus, asigurătorul trebuie să prezinte un plan de redresar revizuit în termen de două luni de la primirea Deciziei nr.714 / 03.06.2021, prezentând pași pentru restabilirea nivelului propriilor fonduri eligibile pentru a acoperi capitalul de solvabilitate și pentru a modifica profilurile de risc, permițând SCR să fie restabilită în termenul legal de două luni de la data neespectării.

Totodat, începând cu 5 aprilie 2021, ASF reamintește publicului că a depus o plângere la Ministerul Justiției, precum și la alte autorități ale statului, cu privire la faptele descoperite la SAR City Insurance S.A.

În perioada 2014-2021, ASF a impus o serie de sancțiuni pentru City Insurance SA, precum și conducerea companiei, în valoare totală de 18.736.666 lei, precum și a emis o decizie substanțială cu privire la capitalul de solvabilitate al companiei de 16.500.000 euro.

City Insurance S.A.este cel mai mare asigurător din țară, cu o cotă de piață de 17%. A fost fondată în 1998 de un grup de investitori și are un sediu central în București. Compania are 400 de angajați și are 42 de birouri și sucursale, oferind o gamă largă de produse de asigurări generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *