Capitala se apropie de noi restricții – în doar o zi, rata infecției a crescut.

Noi restricții în București

Potrivit lui Antonela Ghiță, Suprefectul Capitalei, numărul persoanelor infectate cu Sars-Cov-2 în București a crescut la 2,44.
Până ieri, rata infecției era de 2,33 cazuri la mia.

Hotărârea de Guvern care prelungește starea de alertă (HG 932 din 9 septembrie 2021) stabilizează două praguri în care interdicții și inchid places are permis (2-3 la mia de locuitori și peste 3 la mia de locuitori, respectiv), as well as another two praguri in which carantina de noapte is instituie, either only on weekends or permanent (4 and 7,5 la mia de locuitori, respectiv).

Următoarele măsuri sunt acum în vigoare la București:

– Evenimentele sportive pot avea loc cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a locului, cu o distanță minimă de 1 metru între participanți. Participarea este limitată la persoanele care au fost vaccinate împotriva SARS-CoV-2 și au avut cel puțin 10 zile pentru a-și finaliza planurile de vaccinare, precum și la persoanele care au un test RT-PCR negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, care este mai mică mai vechi de 72 de ore sau un certificat negativ pentru un test rapid antigen pentru infecția cu SARS-CoV-2.

– Organizarea și desfășurarea activităților în contextul cinematografiei, teatrelor și / sau concertelor este permisă cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și purtarea îmbrăcămintei de protecție.

– Organizarea și organizarea de spectacole gratuite, concerte, festivaluri publice și private și alte evenimente culturale este permisă numai cu minimum 2.500 de spectatori și purtarea de echipament de protecție personală. Doar cei care au fost vaccinați, testați sau au fost mușcați de un șarpe sunt eligibili să participe, conform celor mai recente descrieri.

– Există activități recreative și sportive desfășurate în spații deschise cu participarea a mai mult de 30 de persoane care nu locuiesc împreună.

– Este posibil să organizați evenimente private (petreceri de ziua de naștere, botezuri, mese de sărbătoare etc.) cu maximum 150 de persoane în exterior și 100 de persoane în interior. Persoanele cu vârsta sub 16 ani nu sunt luate în considerare la calcularea numărului de persoane din exterior și / sau din interior.
– Este posibil să organizați evenimente private (nunți, botezuri) cu maximum 300 de persoane în cameră și minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Doar cei care au fost vaccinați, testați sau au fost mușcați de un șarpe sunt eligibili să participe, conform celor mai recente descrieri.

– Este permisă organizarea de întâlniri cu maximum 150 de persoane în interior, cu minimum 2 mp suprafeți pentru fiecare persoană, utilizarea echipamentului individual de protecție și respectarea reglementărilor de sănătate publică stabilite de ministrul sănătății.
– Este permisă organizarea de întâlniri și demonstrații cu maximum 100 de participanți dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:
a) purtarea de îmbrăcăminte de protecție de către toți participanții, astfel încât nasul și corpul lor să fie acoperite; b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor de către toți participanții care se află într-o zonă în care se efectuează acostarea sau demonstrația; c) menținerea unei distanțe fizice de cel puțin 1 metru între participanți și asigurarea a cel puțin 4 mp / persoană, ori de câte ori este posibil;
d) infectarea mâinilor celor care distribuie materiale potențial infecțioase în timpul acostării sau demonstrației; e) aplicarea reglementărilor sanitare, atât colective, cât și individuale, pentru a preveni contaminarea și a restricționa răspândirea virusului SARS-CoV-2.

– Activitățile în baruri, cluburi și discoteci sunt permise între orele 17:00 și 14:00, atâta timp cât nu depășesc 70% din capacitatea maximă a spațiului.

– În timpul orelor 5: 00-2: 00, operatorilor economici care administrează sloturile li se permite să lucreze fără a depăși 70% din capacitatea maximă a instalației.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *