Când sunt în stare să scap de pandemie. Medic Adrian Marinescu: “Cred că sezonul de recreere care va urma va fi ultimul strigare.”

Când am putea scăpa de pandemie. Medicul Adrian Marinescu: ”Cred că sezonul rece care urmează e ultima strigare”

Adrian Marinescu, director medical al Institutului “Matei Balș” din București, a declarat că ar putea apărea o pandemie de coronavirus în această iarnă. Medicul a vorbit cu ea și despre satisfacția sa profesională.
”Cred că următorul sezon de recreere va fi ultimul, în sensul că va fi sfârșitul tuturor. Cu toate acestea, este un moment dificil pentru noi toți.
Sunt un optimist și nu cred că poți gândi altfel, presupunând că ceea ce vrei să faci este amânat până mai târziu. Poate veți avea mai mult timp, poate veți avea mai puțin, dar continuați până la final.

„Noi, medicii, ne gândim întotdeauna la pandemie”, a spus medicul duminică, după ce a fost întrebat cât timp crede că va dura situația medicală actuală.

Marinescu a dezvăluit că a vrut să fie medic de când era copil și că sentimentul pe care îl primește atunci când soluționează un caz grav este cel mai bun.

”Nu este la fel de plăcut să vindeci o cuiva, precum este să vindeci o persoană.
Atunci când sunteți reticenți să faceți ceva amabil pentru cineva, mai ales într-o situație dificilă, nu există niciun alt sentiment mai plăcut, mai sufletos decât un sentiment grozav. Cu toate acestea, trebuie să rămâneți rece pentru a comunica în mod eficient informații. Mai mult, dacă te panichezi, vei greși mult mai ușor ”, spune medicul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *