A fost publicată o nouă listă de state cu risc epidemiologic ridicat.

O nouă listă de state cu un risc epidemiologic ridicat a intrat în vigoare duminică, Bahamas și Liechtenstein fiind printre cele din zona roșie. Bulgaria și Franța au ajuns în zona galbenă, după o scădere a numărului de cazuri, dar și Republica Moldova, după o creștere a numărului de cazuri. Spaniolii au intrat în zona verde. Noua listă intră în vigoare pe 19 septembrie, la ora 00:00.

Comitetul Național pentru Urgențe a aprobat Hotărârea Numărul 71, care actualizează lista țărilor / teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat.
Următoarele sunt cele mai semnificative modificări:

Grenada, Bahamas, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius și Saba, precum și Liechtenstein, au ajuns în zona roz.

-În zona galbenă, au sosit următoarele țări: Bulgaria, Franța, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini și Guernsey; în zona verde au sosit următoarele țări: Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent și Grenadine și Gibraltar; în zona galbenă au sosit următoarele țări: Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent și Grenad

-în zona verde: Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc și Montserrat.

Cea mai recentă listă a intrat în vigoare duminică la ora 00.00.

Dacă sunt vaccinați, cei care locuiesc în România din state din zona roșie nu contractează carantină. Mai mult, copiii cu vârsta sub șase ani sunt scutiți automat de carantină, în timp ce cei cu vârsta cuprinsă între șase și șaisprezece ani sunt scutiți dacă prezintă un rezultat negativ al testului cu mai mult de 72 de ore înainte de sosirea lor în țară.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *