A fost aprobat un nou vaccin anti-Covid. Ce țară l-a dezvoltat și unde va fi administrat pentru prima dată?

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Cuba a fost aprobat în Vietnam

Vaccinul împotriva Sars-Cov-2, dezvoltat de Cuba, a fost aprobat pentru utilizare de urgență în Vietnam, care se confruntă cu un focar de infecție.
”Pe baza unor riguroase evaluări a dosarului vaccinului Abdala, autoritatea vietnameză de control al medicamentelor an emis autorizație pentru folosirea urgenței an imunogenului cubanez,” a comunicat grup pe Twitter.
În afară de Abdala, pentru care Venezuela a semnat deja un acord, Cuba a plasat Soberana 02, care a fost aprobată pentru utilizare în Iran în iulie, și Soberana Plus.

Abdala și Soberana 02, potrivit cercetătorilor cubanezi, au o eficacitate de 90% în prevenirea apariției bolilor cu simptome. Ambele vaccinuri se bazează pe o proteină recombinantă, tehnică utilizată atât de compania americană Novavax, cât și de compania franceză Sanofi.

According to BioCubaFarma, Cuba has established contact with experts from the Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) in order to get recunoaştement of the two vaccines, a process that will facilitate their commercialization in other countries. Argentina and Mexico have shown an interest in completing the task.
Cuba, which has been under a US embargo since 1962, has developed its own vaccines since the 1980s and is the first Latin American country to test for COVID-19, according to Agerpres.

Vietnam, care a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2020 pentru rolul său de model în lupta împotriva pandemiilor datorită politicilor stricte de carantină și monitorizare a persoanelor infectate, se confruntă în prezent cu o reapariție gravă a contaminării. Baza de date a pandemiei din țară are în jur de 677.000 de cazuri de infecție și 16.860 de decese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *