7 turiști salvați în timp – o intervenție de ultimă oră la Jocurile Olimpice

Turiști salvați de pe mare

Ofițerii de patrulare de frontieră din Gărzii de Coastă au desfășurat două nave în Marea Neagră pentru a salva un grup de șapte persoane care participau la sporturi nautice și nu au putut reveni din cauza vântului puternic.
La 18 septembrie 2012, pe baza informațiilor primite de la C.C.C. SCOMAR, două unități de mobilizare Gărzii de Coaste navale – Grupul de Nave Mangalia și Grupul de Nave Constanța – au acționat în regiunea Olimp pentru a salva șapte persoane ale căror vieți erau în pericol, potrivit poliției.

Drept urmare, în urma unui apel telefonic în jurul orei 12:35, în care s-a raportat că un grup de aproximativ o duzină de persoane care practică sporturi nautice cu plăci de surf în Zona Olimp nu au putut ajunge la țărm din cauza vânturilor puternice, Serviciul MRCC al Autorităților Navale Române a lansat o operațiune SAR pentru a găsi și salva oamenii.

La operațiune au participat două nave Gărzii de Coast, una aparținând A.R.S.V.O.M și cealaltă o pescarească ambarcațiune.

Ajunși la fata locului, polițiștii de frontieră au salvat și preluat la bordul navei PFR patru persoane, celelalte trei fiind salvate de către ambarcațiunea pescărească.

Toate persoanele menționate anterior au ajuns într-o situație proastă, necesitând asistență medicală, spune susra.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *