În Statele Unite, o doză de trei vaccinuri împotriva coronavirusului este recomandată numai persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

Doza a treia de vaccin anti coronavirus, recomandată doar persoanelor de peste 65 de ani, în SUA

Consilierii Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente au decis să recomande vaccinuri de rapel COVID-19 pentru cetățenii americani cu vârsta de cel puțin 65 de ani și pentru persoanele cu risc crescut de boală severă, după ce au respins în mod covârșitor cererea de aprobare. vaccinarea populației generale.

În plus, un comitet de consilieri a recomandat ca FDA să includă lucrătorii din domeniul sănătății și alte profesii, cum ar fi profesorii, într-o categorie cu un risc mai mare de expunere profesională la virusul care cauzează COVID-19.

În cazul în care restricțiile de autorizare propuse nu sunt puse în aplicare, majoritatea americanilor care au fost vaccinați în prima fază a campaniilor de vaccinare din SUA vor fi acoperiți de recomandările comisiei.

“Astăzi a fost un pas semnificativ înainte în furnizarea unei protecții americane mai bune împotriva Covid-19. Suntem pregătiți să oferim americanilor eligibili vaccinuri după finalizarea procesului, care va fi la sfârșitul săptămânii viitoare” Kevin Munoz, purtător de cuvânt al Casei Albe, a declarat.

Se așteaptă ca FDA să ia o decizie cu privire la administrarea celor trei doze de vaccin în viitorul apropiat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *